Administrar

Portaveu PSIB-PSOE MarratxÝ

El solar del segon institut de MarratxÝ un nou escÓndol del PP.

MiquelColl | 31 Gener, 2007 21:43

Val la pena llegir l'article de Marisa Goñi  al Diario de Mallorca recollint la denúncia del PSM, sobre la requalificació del solar del segon institut. S'estan saltant totes les barreres de l'ética, sacrificant  als interessos particulars la qualitat educativa dels joves de Marratxí. 

És un tema sagnant i que a mi em dols especialment. Perquè vàrem treballar molt per plasmar a les NNSS de 1999, sòl com equipament docent dins els nuclis de  població. Això va permetre la tramitació i construcció de les escoles d'Es Pla de Na Tesa i Ses Cases Noves.

També vàrem cedir a la Conselleria d'educació un solar ubicat a sa Nova Cabana per construir el segon Institut, deixant al seu costat un altre solar per construir una escola de Primària de 12 unitats. Permetent a una part important de la població el poder accedir  caminant.

La nostra sorpresa va ser quan el PP va deixar sense efecte la cessió, per construir un macrocentre de  primaria de 18 unitats, ocupant així una part del solar de l'institut, fent impossible la seva construcció al solar municipal.

El PSOE sempre s'ha oposat a tots els plenaris, no podiem entendre com es pot deixar perdre un solar nostre, municipal, per requalificar  un terreny rústic, amb una ubicació pèsima sense cap tipus de servei llum, aigua, via d'accés etc que a més ens costarà molts de doblers.

I el que es pitjor, hem perdut quatre anys, el segons institut ja podria estar fet, evitant la massificació de l'IES de Marratxí que en aquest moment té 10 primer d'ESO, just el doble dels que pot tenir. El proper curs tendrà 10 segons d'ESO i quants de primers? Es podrà soportar sense que la qualitat es vegi afectada?

 
Em fa mal, veure com la política urbanística del PP, ni tant sols en temes educatius és transparent!

 

 

 

 

 

 

Apagada contra el canvi climÓtic

MiquelColl | 30 Gener, 2007 22:40

El grup ecologista francès Alianza pel Planeta convida a tot el món a sumar-se l'1 de febrer de 2007 a l'apagada massiva de 5 minuts que ha convocat amb la finalitat d'alertar als ciutadans i ciutadanes, als mitjans i, sobretot, als polítics, sobre el canvi climàtic.

Qui vulgui unir-se a aquesta inicicativa haurà d'apagar les llums aquest dia entre les 19:55 i les 20:00.

Com indica el propi grup, l'objectiu de la manifestació és més mediàtic i polític que ecològic: no es tracta d'economitzar 5 minuts d'electricitat , sinó de cridar l'atenció de tots, en particular dels polítics, sobre el problema de l'excés energètic i la necessitat d'actuar.

Quant a la data elegida per a l'apagada, es deu al fet que l'1 de febrer un grup d'experts intergovernamentals presentarà a París un nou informe de les Nacions Unides sobre l'evolució del clima.

Resum programa electoral. Compromissos de futur

MiquelColl | 29 Gener, 2007 22:00

L'altre dia vaig reproduir la carta d'intencions de Francesch Antich, avui vull resumir els eixos del programa electoral. 

Els socialistes presentem un programa de futur, des de l'alternativa responsable de govern per a les Illes Balears, amb respostes per a avui i també per a demà, amb un eix molt clar: el compromís social.

El programa marc recull els objectius que els socialistes volem aconseguir per als ciutadans i ciutadanes de les Illes Balears, amb la idea bàsica de recuperar la qualitat de vida perduda per les polítiques del PP.

Una qualitat de vida que era un dels signes d'identitat de les Balears, el deteriorament de la qual es nota principalment en el maltractament sofert pel territori.

El compromís socialista inclou cinc grans compromisos:

 1. El compromís amb les persones. Educació com a prioritat i polítiques socials per compensar el dèficit en capital humà.
 2. El compromís amb el territori. Habitatge per a tots i mobilitat.
 3. El compromís amb la prosperitat compartida. Un gran pacte per la competitivitat i consens amb el sector turístic.
 4. El compromís amb unes institucions renovades. Amb l’aprovació del nou Estatut, ara és l'hora dels ajuntaments i d'una administració pública de qualitat.
 5. El compromís amb la Política, contra l'apatia i la indiferència social.

Els socialistes defensem el consens per aplicar instruments de protecció mediambiental. Amb el nou Estatut, l'objectiu d'aconseguir finançament per protegir el medi ambient arribarà a través d’un fons fix per compensar la insularitat, i fins a la seva posada en marxa, es rebrà una inversió mínima que serà una mitja del que reben les CC.AA.

Perquè això sia possible te necessitam a tu i al teu compromís!

 

El PP de MarratxÝ augmenta les multes de trÓnsit un 300 %. Un escÓndol.

MiquelColl | 24 Gener, 2007 22:23

Val la pena llegir l'article de Enrique Fueris    del diari el mundo,  denunciant la pujada de les multes un 300 %, i sobretot la manera com s'ha fet, d'amagat, sense passar pel Plenari.

El lema de la campanya del PP era "Si a menos impuestos",  però els ciutadans han vist com els rebuts del fems, l'aigua, etc... han anat pujant. Hi ha una gran diferència entre el que diuen i el que fan.

Ara toca a les multes i un 300 % sembla excessiu. Les multes no han de tenir un afany recaudatori.

La responsabilitat de la Policia és del PP, suposam que el batle alegarà ignorància. Hem vist com defensa el interessos municipals davant els poderosos, demanant informes ultrarràpits (Cas Massot - Caülls)  per afavorir-los més encara i al pobres ciutadants multes amb un augment del 300 %. 

El PSOE demanarà explicacións al proper Plenari.
.

Respostes per avui i tambÚ per demÓ

MiquelColl | 23 Gener, 2007 20:00

MANIFEST ELECTORAL, Francesc Antich 

Aquesta proposta de govern és, sobre tot, fruit d’una gran il·lusió que vull que sigui compartida. Una il·lusió pel canvi que he forjat incorporant a les iniciatives pròpies les nombroses propostes i comentaris que he rebut per tot allà on he anat.

     En els darrers anys he recorregut pobles i ciutats i he pogut conversar amb tot tipus de persones, des d’enginyers i missers fins a placeres i picapedrers. Tots, des de vessants ben distintes, m’han manifestat les necessitats, i també les quimeres, de la seva vida quotidiana i expressat, en el seu imaginari, la direcció per la qual hauria de prendre el país. En tots he detectat una esperança de que les coses millorin, expressada de mil diferents maneres i, en una majoria de casos, una arrelada consciència de voler recuperar una qualitat de vida que només fa uns anys era gairebé un tret d’identitat de les nostres Illes, però que, sense saber ben bé com, s’ha anar difuminant i deteriorant.

     És hora idó del redreçament d’aquesta tendència i que les persones, i no altra cosa,  ocupin el primer lloc en els objectius dels governants de les Illes Balears. Aquest programa electoral n’és l’instrument per arribar-hi.

     Els socialistes, jo mateix, tenim experiència de govern i, per tant, les nostres propostes parteixen de bases sòlides de coneixement de la realitat; propostes assenyades i participatives; propostes per recuperar un benestar i una seguretat que l’excés d’agitació i massificació registrats en els darrers anys han malbaratat.

La frase de la setmana: "Lo que no mata engreixa". L'autodefiniciˇ d'una manera de ser, la del PP.

MiquelColl | 22 Gener, 2007 22:18

El portaveu del PP ha definit la situació del partit, en relació al cas Andratx, amb una frase antològica: "lo que no mata engreixa". Un exemple de la manera d'actuar del PP.

El Cas Andratx és una mostra de l’ús que fa el PP de les institucions. I posa de relleu la forma que té el PP d’entendre el poder, utilitzant-lo en benefici propi i també contra dels altres.

Després del que ha  passat hi ha tants de perquès i coses per explicar:

 •  Per què de la reunió Mates i Rodríguez amb l’exbatle d’Andratx dos dies abans de la seva detenció.
 • Per què Mates manté al capdavant de la conselleria d’Interior a Rodríguez després de  “hablamos de que era lunes”, etc).
 • I les responsabilitats polítiques per tenir com a màxim responsable d’ordenació del territori del Govern a Jaume Massot, imputat en el cas i pressumpte cervell de la trama de corrupció.

Tot plegat el portaveu del PP ho despatxa dient: "lo que  no mata engreixa".

Si un no fa dissabte, de tant en tant,  la brutícia arriba a sortir  pel portal!

ZP al congrÚs, un debat des de l'Ŕtica. Rajoy es queda tot sol.

MiquelColl | 15 Gener, 2007 22:06

El debat sobre el terrorisme, un fort contrats entre la ètica de ZP i el tot val, l'absència de sentit d'estat i l'insult permanent de Rajoy. Quin contrats entre l'oposició contructiva de ZP en matèria de terrorisme i la oposició partidista i destructiva de Rajoy, ni Aznar en els seus millors temps, ho faria millor.

Ha pesar de tot cal destacar la valentia de ZP, la fermessa democràtica, la capacitat de diàleg amb tota la societat. Rajoy ni un sol moment ha anomenat o donat la culpa ha ETA. Semblem eufòrics davant el sentiment de decepció i tristesa de la majoria dels ciutadans. Davant la pèrdua d'aquesta gran oportunitat per la Pau.

Afortunadament tot l'arc parlamentari ha recolçat el govern. Hi ha una frase que resum la posició del PP i que em sembla terrible:

"Si usted no cede le pondrán bombas y si no le ponen bombas es porque ha cedido"

 Això vol dir que faci el que faci ZP estaràn en contra? Jo ho entenc així i vosaltres?


Alfonso Guerra, una llišˇ magistral de socialisme

MiquelColl | 13 Gener, 2007 00:12

La presentació de Francina tot un èxit
La presentació de Francina Armengol, un èxit per la família socialista i una esperança de canvi per Mallorca. 
Alfonso Guerra  ha fet les delícies dels assistents, amb la seva gràcia i irònia. Donant un repàs als problemes del nostre país i del món. Recordant la feina feta pels socialistes per la llibertat i per millorar la qualitat  de vida de les persones. Queda, encara molta feina per fer.  La bruixola que marca la bona direcció és el compromís amb la lluita pels més necessitats.
Escoltar una persona de la categoria humana i ja històrica, que ha contribuït a la transcisió democràtica  com és Alfonso Guerra és un vertader plaer.
 

10 principis per una nova Europa social.

MiquelColl | 09 Gener, 2007 22:38

Els dies 7 i 8 de desembre es va celebrar a Porto, Portugal el 7è Congrés del Partit dels Socialistes Europeus. Són de destacar els deu principis per una nova Europa social:

 1. Drets i responsabilitats per tothom. No sols mercat únic.
 2. Feina per tots. La base del futur.
 3. Invertir en les persones. És el millor camí.
 4. Societats inclusives. Ningú es queda a la cuneta.
 5. Atenció infantil universal. És reponsabilitat de tothom.
 6. Igualtat de drets homes i dones. Un canvi esencial.
 7. Diàleg social. Indispensable.
 8. Fer de la diversitat i la integració la nostra força.
 9. Societats sostenibles. Hem de fer front al canvi climàtic.
 10. Una Europa activa pels ciutadans. No a una Europa pasiva, que mira sols al mercat.

Aquest és el somni de la família socialista europea. Una Europa ecològica amb més i millors ocupacions. Una Europa inclusiva. Una Europa de l'aprenentatge. Una Europa de la innovació. Una Europa de la cohesió.

I aquets han d'esser el principis que ens han de guiar si volem ser, un municipi capdevanter.  A que val la pena treballar perquè aquest somni es faci realitat?

 

Francina Armengol amb Alfonso Guerra

MiquelColl | 08 Gener, 2007 14:53

DIVENDRES 12 DE GENER  A LES 20.00H

LLOC:       PAVELLO DE SA CREU,  INCA

FRANCINA ARMENGOL
CANDIDATA A LA PRESIDÈNCIA DEL CONSELL DE MALLORCA 
Amb la participació de

FRANCESC ANTICH, candidat a President de les Illes Balears.
ALFONSO GUERRA, Diputat.

 

╔s l'hora del suport a la valentia i honestedat de Zapatero

MiquelColl | 05 Gener, 2007 14:39

En aquests moments de profunt pessimisme, quan l'esperança de pau ha quedat enterrada  per la bomba d'ETA a Barajas, és l'hora de demostrar les nostres conviccions democràtiques i d'estar units.

És el moment de valorar l'esforç del President Zapatero, la seva determinació i el seu coratge polític per un futur sense violència. Obrint un procés de pau i d'esperança,  dinamitat per la Eta i amb l'oposició sempre en contra.

És més fàcil la guerra que la pau.

Però la gent de bona voluntat, President, està amb tu! 

El millor desig per al 2007  

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS