Administrar

Portaveu PSIB-PSOE Marratxí

Mocions PSIB-PSOE a l’Ajuntament de Marratxi sobre l'informe Massot al Caülls i als Creves.

MiquelColl | 25 Febrer, 2007 08:21

El diario de Mallorca   publica les  mocions que el grup PSIB-PSOE de l’Ajuntament de Marratxí presentà, el passat mes de desembre, dues mocions que finalment es duran al proper ple municipal del mes de febrer (dia 27).
Ambdues mocions fan referència a l’aprovació inicial de les condicions que  donen llum verda a dues noves urbanitzacions al terme (Es Caülls i Es Crevers), gràcies als informes emesos per l’exdirector general d’Ordenació del territori, Jaume Massot, imputat en el cas Voramar de corrupció urbanística a Andratx.
En el cas que s’arribés a l’aprovació definitiva d’aquestes urbanitzacions, això suposaria la construcció de 1.800 nous habitatges al terme de Marratxí, on el grup socialista ha denunciat reiteradament la saturació i el creixement urbanístic desmesurat, la manca de planificació, el desequilibri alarmant de serveis que aquest fet produeix, la pèrdua d’identitat i la depredació del territori.
Per aquests motius, entre d’altres, el PSIB-PSOE sol·licita obrir una investigació sobre els esmentats informes tècnics i jurídics emesos des del departament del Sr. Massot, i que se’n facilitin les còpies per poder ser estudiats.

- A la primera moció referent a Es Caülls es conclou:
Que, davant la imputació  de corrupció urbanística i prevaricació del Sr. Jaume Massot  destapada per la Fiscalia Anticorrupció i que  l'informe tècnic emès pel mateix  podria vulnerar la Disposició Transitòria 4ª de les DOT  , demanam  a l'Equip de Govern de l' Ajuntament de Marratxí suspengui l'aprovació provisional de la recalificació d' Es Caülls per constituir la seva tramitació un presumpte acte delictiu.

- Pel que fa a la d’Es Crevers es demana:
Que davant el dubte raonable  que ens trobem davant una tramitació urbanística   contaminada pel Director General d' Ordenació del Territori , Jaume Massot, que afecta de ple al terme Municipal de Marratxí, se suspengui l'adaptació de les NN.SS. De Marratxí al PTM  i que es retiri  aquest urbanitzable de la finca d' Es Crevers per considerar que aquesta actuació urbanística pot estar motivada per atendre a interessos particulars i que, per tant, pugui constituir la seva tramitació un presumpte acte delictiu.

La residència de Can Carbonell pública o privada, una qüestió de principis.

MiquelColl | 23 Febrer, 2007 21:24

Dilluns dia 19 de febrer es va inaugurar la Residència de Can Carbonell, a un solar municipal cedit per l'Ajuntament de Marratxí, se suposa per donar servei a la gent gran del municipi. Tot amb un gran desplegament propagandístic. Fins aquí tot bé.

El que PP amaga amb aquesta operació de propaganda és que de les 120 places la meitat 60 són privades, el preu de les mensualitats van des dels 1.500 fins als 1.760 euros, segons el grau de dependència del resident. Qui ho podrà pagar?

De les 60 places que queden  unes son subvencionades pel govern i una petita part 12, o 20  encara no sabem seran per la gent de Marratxí.

A la Fundació Balear d'Atenció i Suport a la Dependència que la controlarà l'ajuntament  no hi té cap representant. Qui defensarà el interessos de la gent gran de Marratxí?

Me sembla una qüestió de principis que a la residència  no hi poden coexistir places públiques i privades. Qui hi hagi atenció de primera i de segona sols hi ha una passa.

És una qüestió de principis que a un solar municipal  no hi pot haver una residència privada.

Treballarem perquè dins el marc  de la llei de dependència la residència de Can Carbonell sia per la gent que la necessita, no just per els que la puguin pagar.

NOTA: Hi ha queixes dels veinats, perquè amb les preses per inaugurar no hi ha encara connexió elèctrica i fan servir una alternadora de gran potencia amb el renou, fums i un gran consum de gasoil. Això és legal?

Queden 100 dies pel 27 de maig, els candidats del PSIB-PSOE a punt!

MiquelColl | 20 Febrer, 2007 06:26

Reunió dels candidats  del PSIB-PSOE  amb  Alvaro Cuesta a l'Hotel Mirador, tot a punt, queden 100 dies pel 27 de maig.

Queden 100 dies perquè arribin nous temps a Mallorca.

Queden 100 dies perquè per primera vegada tenguen un govern socialista a Madrid i Balears  als mateix temps, ens ho mereixem.

Queden 100 dies per fer un esforc colectiu per arribar a cada racó progressista de les Balears. No ens regalaran res, ens ho hem de saber guanyar!

 

El Drac Palma de Voleibol va nèixer a Pòrtol.

MiquelColl | 16 Febrer, 2007 23:41

Un partit d'aquells que fan afició el disputat pel Drac Palma al Palau de Son Moix a la lliga de Campions. Podeu llegir la crònica al  diario de Mallorca.

El que molta gent no sap és que aquest projecte va nèixer a Pòrtol de la mà de Ricardo Ramos, amb tenacitat i molta feina, va anar pujant de categoria fins aconseguitr un equip que juga la lliga de campions i que a poc a poc va ampliant i consolidant una afició entusiasta.

Encara record amb emoció els partits al pavellò de la Salle del Pont d'Inca, quan per primera vegada a Marratxí un equip local, el Voleibol Pòrtol, va pujar a la primera línia del Voleibol Nacional.

Enhorabona Ricardo i molts d'èxits! 

 

 

El carrer Xaloc d'es Pla de na Tesa asfaltat a mitges.

MiquelColl | 14 Febrer, 2007 22:51

El carrer Xaloc d'es Pla de na Tesa, no sabem per quin motiu, l'han asfaltat a mitges. I com és de suposar el veinats estan enfadats i amb raó. Sembla que paguin la meitat d'imposts que els altres marratxiners/es. És de sentit comú que no és pot deixar d'aquesta manera.
  

Enhorabona a Margarita Nájera!

MiquelColl | 13 Febrer, 2007 20:55

El jutge ha arxivat la querella promoguda  per Carlos Delgado i  el  PP de Calvià contra  Margarita Nájera. Amb aquesta són 9 les querelles archivades pel jutge,  demostrant la falsetat d'una campanya orquestrada el 2002 pel PP, basada en 10 falses querelles, amb l'únic objectiu de fer perdre la batlia a Margarita Nájera cosa que van aconseguir.

A més a més el jutge imputa el delite per fals testimoni contra  Maximo Labanda, testimoni aportat por Carlos Delgado.

Però no puc deixar de pensar, amb la lentitud de la justícia i com ha perjudicat a Margarita. Per arxivar 9 querelles sense fonament s'ha tardat 5 anys.  Quan perfectament és podia haver fet el 2003 abans de les eleccions,  evitant el linxament moral d'una campanya basada amb fals testimonis i mentides.

Qui li pot compensar el seu patiment, durant 5 anys i un resultat electoral mediatitzat per una campanya on val tot com tal que el PSOE deixi de governar Calvià.

Esper que el ciutadans/es de Calvià  dia 27 de maig facin justícia i coloquin a cadasqú al lloc que es mereix.

Enhorabona Margarita,  els nous temps estan a punt d'arribar!

 

La política mediambiental del PP a Marratxí necessita un canvi

MiquelColl | 12 Febrer, 2007 22:55

A arribat l'hora de donar compte als ciutadans/es de la feina feta durant aquets quatre anys.  Ells tenen dret a comparar per poder avaluar la política feta tant pel PP i com pel PSOE.

PSOE 1999-2003:

 • Foment del  compostatge.
 • Agenda 21 per veure les necessitats de Marratxí
 • Protecció del territori desqualificació dels Caulls.
 • Formació de personal per poder fer funcionar la Deixalleria.
 • Cercar recursos per construir una deixalleria.
 • Començar la construcció.
 • Creació del Consell Municipal de Mediambient

PP 2003-2007:

 • Paralització de l'Agenda 21
 • El Consell Municipal de Mediambient no s'ha reunit.
 • S'acaben les obres de la deixalleria però la deixen tancada per fer una inauguració un mes abans de les eleccions.
 • Desprotecció i depredació del territori: reclassificació dels Caulls, Noves urbanitzacions Es Creves, Nou Polígon, solar d'IES, etc.
 • Salinització acuifer de Son Veri.

 Marratxí necessita tornar al bon camí amb una política mediambiental sostenible, els nostres fills o demanden!

 

 

El PP vol inaugurar la deixalleria després de quatre anys de retard

MiquelColl | 09 Febrer, 2007 22:55

El diaro de mallorca   diu que el PP vol inaugurar la deixalleria d'aqui a dos mesos, es a dir just abans de les eleccions.

No hem sembla malament que es vagin inauguracions dins periode electoral, sempre que sia un projecte que un hagi lluitat i es pugui visualitzar la feina feta.

Però el que no és acceptable és un centre com la deixalleria que te la donen començada, acabes les obres per deixar-la tancada durant més de dos anys per inaugurar-la dins la campanya electoral.

Això és oportunisme. Sobre tot quan tant en el tema de l'aigua,  les noves urbanitzacions , etc  el PP no ha demostrat cap tipus de sensiblitat mediambiental.

 

El PSOE, amb la presencia de Francesc Antich (gràcies als recursos del seu govern es va poder fer)  va denunciar el seu tancament.

Seran el ciutadans i ciutadanes de Marratxí qui el 27 de maig diran qui és mereix dirigir la política mediambiental de Marratxí.

 

L'educació, element clau de la política del batle de Medellín

MiquelColl | 05 Febrer, 2007 22:50

Me va impresionar l'entrevista feta per la cadena Ser al Batle de Medellín, Sergio Fajardo, professor de matemàtiques i sense experiencia política.

Tots coneixem la història d'aquesta ciutat Colombiana, lligada al narcotràfic, una de les més violentes del món. 

Al moment d'ocupar el càrrec,  gener  del 2004,  cada  d'any hi havia 6.000 morts violentes, una barbaritat. Ell ha conseguit un canvi espectacular, baixar la xifra a 600.

La recepte màgica ha estat augmentar un 40% el pressupost destinat a  educació. Objectiu: fer millor persones. El joves abandonats al carrer que eren carn de canó per les bandes del Cartel. Ara tenen una escola on educar-se i una esperança d'un futur millor.

Aquesta política ha fet recuperar l'ilusió a tota la ciutat i la confianza amb ella mateixa. 

No hi ha dubte que invertir amb educació és la manera millor d'assegurar el futur. 

I aquest és el primer compromís del programa socialista!

 

 

"Ha sido una coincidencia". La resposta del Batle del PP és antològica.

MiquelColl | 03 Febrer, 2007 14:09

"Ha sido una coincidencia" és la resposta del Batle del PP, a la noticia: "miercoles 30 de enero de 2007, ha sido publicada en diversos medios  la información de que el PP ha recalificado un terreno rústico de 20.840 m2, propiedad de un alcalde pedáneo,  para convertirlo en suelo apto para  equipamiento  y construir en él el segundo instituto de secundaria de Marratxí".

Ha estat una resposta antològica, sols superada per aquella del Sr: Rodríguez que va dir allò de: "era lunes".

El que volen saber el ciudants i ciutadanes de Marratxí és:

 • Perquè davant una situació de creixement s'ha deixat perdre el solar de Sa Nova Cabana - Son Macia cedit durant la pasada legislatura, com ha solar del segon Institut.
 • Perquè s'han deixat perdre 4 anys claus i hores d'ara  el segon institut ja hauria d'estar fet.
 • Quins són els informes tècnics que indiquen les avantatges del camp d'ametlers, d'un particular, que han requalificat senses cap tipus de serveis llum, aigua, ni via de accés en front del solar municipal propi amb tots els serveis.
 • Quan d'anys s'haurian d'esperar perque aquest terreny tengui tots els serveis?
 • Amb aquesta decisió algú ha pensat amb els més perjudicats,  els joves i atlotes de Marratxí.

 El tema és tan greu que no es pot despatxar dient: "Ha sido una coincidencia"!

 

L'estació del tren de Marratxí fa aigua!

MiquelColl | 02 Febrer, 2007 22:06

La qualitat de les obres de l'estació del tren de Marratxí (Es Figueral) és deficient. Com demostra que una pluja mínima a omplit d'aigua el pas subterrani. 

Els usuaris per accedir a les andanes han de caminar per dins l'aigua. I els vespres no hi ha llum a l'aparcament.

Una situació de descuit cara a un servei públic que és necessari corregir.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS