Administrar

Portaveu PSIB-PSOE Marratxí

Escàndol i oportunisme polític en les adjudicacions dels habitatges d'Es Caülls per part del PP

MiquelColl | 26 Abril, 2007 20:53

Indignació dels joves per l'aplicació del barèm,
una vegada més es sentent enganyats

Al darrer ple a un mes de les eleccions el PP, amb un exercici de l'electoralime,  ha adjudicat els habitages pels joves. Quan fa molts de mesos que l'adjudicació es podria haver-se realitzat. Però no, han esperat a un mes de les eleccions per fer l'adjudicació, ja podeu imaginar perquè. I  el que és pitjor l'aplicació del bàrem ha estat injusta. I per això el PSOE ha votat en contra.

Nota: pròximament  ampliarè  la informació.

 

 

El PSOE denúncia la manca de compromís del PP en la retirada d’antenes

MiquelColl | 24 Abril, 2007 21:11

Avui al Plenari, malgrat les bones paraules adreçades als representants dels veïns i les mocions aprovades per unanimitat a l’Ajuntament de Marratxí per iniciar la tramitació per a la retirada definitiva de les antenes de telefonia mòbil dels nuclis urbans del terme, l’equip de govern format pel PP i els Independents sembla no haver mogut peça per aconseguir-ho durant tota la legislatura.
 
El passat mes de març vàries associacions de veïnats sortiren al carrer per iniciar una campanya de recollida de signatures demanant, novament, la retirada d’aquests dispositius, davant l’alarmant i creixent nombre de casos de morts i malalts a sa Cabaneta. L’equip de govern l’únic que va fer va ser retirar la pancarta.
 
Per tot això el PSIB-PSOE vol denunciar aquesta actitud i evidenciar la diferencia d’actuació durant la legislatura anterior quan els socialistes estaven al front del govern municipal.

A resultes de l'actuació municipal del PSOE, en el 2.003 es va procedir al tancament i demolició d'una antena ubicada al carrer Rossinyol, de Sa Cabana. Paral·lelament, es va signar un decret  de sanció contra la mateixa empresa per haver instal·lat una altra antena de telefonia sense llicència al carrer Rector Llompart, 72 de Sa Cabaneta. La sentència número 397/04 declarà a l'empresa responsable d'una infracció en matèria urbanística i s'imposà una sanció per import de 8.414,17 euros per temeritat i mala fe. L'Auto número 275/04, dictat governant el PP, acordà la clausura de l'activitat i l'execució subsidiària del tancament de l'antena. Però el PP no executa la sentència.

Dues tramitacions que es varen iniciar a la vegada (any 2.002) però que han tingut resultats ben diferents: una antena ja està tancada i desmanegada, des del 2003, i l'altra encara està pendent que l'actual  Ajuntament la clausuri.

Ens pregunta si la lentitud d’actuació té alguna cosa a veure amb que l’habitatge del carrer Rector Llompart, sobre el que està situada aquesta antena, sigui propietat d’una persona que hi figura com a candidat del PP en les properes eleccions muncipals, quedant demostrat que el PP no té voluntat política de solucionar el problema.

Mentre tant, a Sa Cabaneta ja hi ha hagut 15 morts i 10 malalts en un radi de 200 metres... i els veïns cada cop més preocupats.
 
El nostre  compromís retirar les antenes ! 
 (Segueix)

Francina respon! A es Pla de na Tesa.

MiquelColl | 18 Abril, 2007 22:07

Amb un format modern, Francina Armengol, ha explicat al Pla de na Tesa els seus compromisos com a Candidata a Presidenta del Consell de Mallorca i ha respost a les preguntes dels assistents.

 

 Per primera vegada podem decidir d'una manera directa qui volem a la Presidencia del Consell,  i no hi ha dubte que aquesta institució necessita aire frecs, obrir les finestres  al canvi .

Va explicar el seu programa pensant en Mallorca: en les persones i  el territori en el qual ens agradaria viure. El seu compromís amb la cultura, els joves, la gestió honesta,  la gent major i el medi ambient.

Francina és el canvi que Mallorca necessita!


Programa d'habitatge del PSIB-PSOE. Tothom ha de poder accedir a una vivenda digna

MiquelColl | 14 Abril, 2007 09:31

Ahir Xisco Antich va presentar el programa d'habitatge del PSIB-PSOE, basat en un gran pacte  entre el govern central ,  l'autonòmic , els ajuntaments  i la iniciativa privada.

El govern Matas deixa perdre el 60% de les ajudes per a vivendes protegides. Aquesta situació ha de canviar.

Compromis de 20.000 habitatges per a joves i gent necessitada amb una hipotèca màxima d'una tercera part del sou.

Pla estratègic de sòl i vivenda amb una  inversió de 600 millons d'euros.

Marratxí estarà en primera línia, treballarem per posar a disposició dels joves vivendes vertaderament accessibles, sense voler fer negoci com pasa ara, amb al govern del PP.

I a un preu molt inferior als més de 1000 euros que actuals.

 

 

Amb les antenes de telefonia mòbil, el PSOE i el PP, dues maneres d'actuar

MiquelColl | 05 Abril, 2007 06:21

Amb el govern del PSOE, durant l’ any 2002 i des de l’ àrea d’ Urbanisme, es varen iniciar una sèrie d’ expedients per la instal·lació d’ antenes de telefonia mòbil.

A resultes de l’ actuació municipal de PSOE, en el 2.003 es va procedir al tancament i demolició d’  una antena ubicada al terrat d’ un habitatge del carrer Rossinyol, de la urbanització Sa Cabana, del Pont d’ Inca (Marratxí).

Paral·lelament, es va signar un decret sancionador  contra  la mateixa Empresa  per una infracció urbanística al haver instal·lat una antena  de telefonia sense llicència, al damunt d’ un edifici ubicat al Carrer Rector Llompart, 72 de Sa Cabaneta,  sancionat per una infracció greu per haver-se construït fora de la Normativa Urbanística de Marratxí, donat  que havien construït amb més altura de la permesa per les NN.SS., essent l’ habitatge més alt del poble.

La sentència número 397/04 dictada governant el PP, pel mateix Jutjat   declara a l’ empresa responsable d’ una infracció en matèria urbanística per haver instal·lat   una antena de telefonia al carrer i número abans citat, i s’ imposa una sanció per import de 8.414,17 euros per temeritat i mala fe.

L’ Auto número 275/04 acorda la clausura de l’ activitat i l’ execució subsidiària del tancament de l’ antena. Aquest Auto posa punt i final a la via judicial i dóna cobertura legal per que l’ Ajuntament executi la sentència de tancament. Però el PP no executa la sentència.

Hem descrit dues tramitacions que es vàren iniciar a la vegada (any 2.002) però  que han tingut  resultats ben diferents: una antena ja està tancada i desmanegada, des del 2003, i l’ altra encara està pendent de que l’ actual  Ajuntament la clausuri.

Això vol dir que els expedients administratius i la seva ràpida  resolució depenen de l’ impuls polític que els governants li donin. El PSOE va executar la sentència i el PP la guarda dins un calaix.

Amb la salut no hi podem jugar, la indignació dels  veinats és majúscula ja que pensen que la lentitud política a l’ hora de resoldre l’ expedient  de demolició del Carrer Rector Llompart , 72 de Sa Cabaneta te  a veure amb la propietat d’ aquest habitatge, que , casualment pertany al número 12 de la Llista de Candidats que el Partit Popular,  va presentar a les Eleccions Municipals.

Es un exemple per veure la diferència entre el PSOE i el PP ha l'hora de defensar els interessos generals. 

La llei de dependència entra en vigor el mes d'abril

MiquelColl | 02 Abril, 2007 05:37

La  llei de dependència és el quart pilar de l'estat del benestar. Després del dret a l'educació, a la salud i a una pensió digne. Ningú a partir d'ara, quan no es pugui valer per ell mateix, estarà tot sol.

Aquesta llei no sols serà una gran ajuda per a la gent major, sinó per a les famílies que tenguin alguna persona discapacitada, algun malalt d'alzheimer, etc.  Tot aixó implica un  nou model d'atenció  a  la divesitat  de casuïstica: centres de dia, residències (a les que es pugui accedir).

La creació d'aquest model és el repte dels propers 4 anys. Posar-la amb marxa és una de les  principals propostes del programa electoral del PSIB-PSOE.

 

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS