Administrar

Portaveu PSIB-PSOE Marratxí

Pressuposts 2008: + imposts +deute +venda de solars

MiquelColl | 29 Gener, 2008 22:12

Nota premsa pressuposts 2008 
Miquel Coll, Portaveu del grup Socialista de Marratxí, ha assegurat que “la pujada d’imposts que ha fet el Partit Popular sí que és històrica” en relació a les declaracions del batle de Marratxí, José Ramon Bauzá, calificant com històrics els pressuposts pel 2008 del municipi.
        Els socialistes de Marratxí denuncien que la pujada d’un 50% dels imposts municipals entre els que hi ha l’IBI, ICO, aigua, vehicles, IAE, activitats esportives i recollida de fems suposarà l’augment del 24% de les despeses de les famílies de marratxineres. A més, Coll ha afegit que “el batle no pot justificar aquestes pujades dient que estam per davall de Calvià o Palma en quant a pressió fiscal, ja que els habitants d’aquests municipis gaudeixen d’uns serveis dels que no disposam aquí com guarderies municipals, ajudes pels llibres escolars, pavelló esportiu, només cinc treballadores familiars per 31.200 habitants, cap educador de carrer per atendre als joves en situació de risc o estudiants que s’han de desplaçar per què a Marratxí no hi ha places escolars suficients ja que només comptam amb un Institut d’Educació Secundària”.
        “El que no han dit” segons Miquel Coll “és que una part important de les despeses del personal de l’Ajuntament correspon al sou dels 14 càrrecs de confiança del PP. Aquestes 14 persones cobren el mateix que els 41 treballadors de la Brigada d’Obres: 700.000 euros anuals”.
       A més, hi ha un informe de la Interventora Municipal que, degut a que hem arribat al màxim d’endeutament, és contrari a la venta de més patrimoni municipal per un valor de 7 milions d’euros per finançar les inversions i que s’han de sumar als 10 milions d’euros de la venta de solars municipals de l’any passat. Tota aquesta operació també va en contra d’un informe de la Jurídica Municipal on diu que els diners procedents de la venta de patrimoni municipal s’han de destinar a equipament social i no a altres partides.
      Amb tot això, volem posar de manifest la preocupació dels socialistes de Marratxí amb el problema que suposa mantenir els pressuposts amb els ingressos de la venta de solars públics, què passarà quan s’acabin els solars?

Els Crevers protegits per la norma cautelar que el Consell aprovarà dia 14

MiquelColl | 09 Gener, 2008 21:10

Reunió amb la  Consellera d' Ordenació del Territori , Maria Lluïsa Dubon
 Avui, dimecres dia 9 de gener de 2008,  a la seu del PSIB ens hem reunit amb la Consellera d' Ordenació del Territori , Maria Lluïsa Dubon , el Director Insular d'Ordenació del Territori, Jaume Mateu, la Secretària Tècnica , Maria Antònia Ferrari i el Director Insular d' Urbanisme, Miquel Vadell

L' objecte de la reunió era recabar la màxima informació sobre la situació de diferents temes que afecten al Municipi de Marratxí i que depenen del Consell de Mallorca  així com plantejar-ne una  sèrie de situacions que requereixen solució.

D'entre els temes tractats destacam:

Els Crevers: la Consellera va confirmar que aquesta ART  s'inclourà dins la Norma Territorial Cautelar que el Govern aprovarà dins el Plenari que es celebrarà el proper dia 14  fins que el PT replantegi aquest creixement.

Es Caülls: després de la sentència del TSJB es confirma que es tracta d' un Sol Rústic d' Interès Paisatgístic i que és un projecte paralitzat per la moratòria del PTM.
 
Li vàrem demanar solucions als problemes de mobilitat que pateix la població de Marratxí: més entrades i sortides a l' autopista, carretera d' Inca, connexions viàries amb Palma, tractament conjunt dels límits dels termens municipals (Palma i Marratxí)


La Consellera es va posar a la disposició del Grup Municipal i continuar tractant els temes que afecten a Marratxí.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS