Administrar

Portaveu PSIB-PSOE MarratxÝ

Diada intercultural i solidaria al Cp Costa i Llobera

MiquelColl | 30 Gener, 2009 20:04

El Ple de l'Ajuntament de MarratxÝ ha aprovat una mociˇ presentada pel PSIB-PSOE sobre la situaciˇ de Gaza

MiquelColl | 27 Gener, 2009 20:30

La brutal ofensiva israeliana sobre la Franja de Gaza que es duu a terme aquestes darreres setmanes, la major operació militar a la zona des de la Guerra Àrabe-israeliana del ‘67, ha produït ja més de 1000 morts i milers de ferits, essent la majoria d’ells civils i un alt nombre de nins, i provocant un patiment immens a la població de la Franja que es veu assetjada, sense aliments ni medicines, i acorralada pels bombardejos israelians. 

El legítim dret d’Israel a defensar la seva seguretat no pot suposar en absolut carta blanca per infligir un càstig col·lectiu a la població civil palestina de Gaza. Els atacs de Hamas, per mitjà del llançament de coets a poblacions israelianes, no són excusa per l’ús desproporcionat i indiscriminat de la força per part d’Israel que, enlloc d’afavorir la pau i la seguretat pel seu poble, condueixen a una espiral de violència que amenaça amb perpetuar-se en el temps i eradicar les esperances d’arribar a una solució global, justa i duradora  pel conflicte d’Orient Mitjà. 

El bloqueig econòmic al que Israel ha vengut sotmetent a Gaza des de que Hamas es va fer amb el control de la Franja pel juny de 2007, juntament amb l’ofensiva militar d’aquestes setmanes, han sumit a la població palestina en una situació humanitària de màxima emergència. Els bombardejos indiscriminats -fins i tot a escoles sota la bandera de la ONU-, la destrucció d'hospitals, la manca de medicaments, menjar, aigua, combustible i el subministrament elèctric fa que la cura dels ferits i la supervivència de la població, que la seva fugida està impossibilitada pel tancament de les fronteres, és inadmissible i provoca que la cura de ferits i la pròpia supervivència de la població civil de Gaza estiguin en greu perill. 

Davant aquesta dramàtica situació, els esforços diplomàtics desplegats per la comunitat internacional no estan donant els resultats necessaris per aconseguir un alt el foc definitiu que permeti alleujar el patiment extrem que està patint la població civil. El nostre país, amb una provada capacitat d'interlocució a la regió, pot i ha de jugar un paper clau en els esmentats esforços internacionals per obrir un espai a la política i aconseguir el cessament de la violència, tal i com promou el pla de pau egipci. 
 

A més de reclamar de forma contundent i des de la solidaritat i des de l'inici el cessament de la violència, i com reflex de la solidaritat del poble espanyol amb el poble palestí, Espanya està prestant especial atenció a la situació humanitària que pateix la població civil a la Franja. En aquests moments, gràcies als increments en les aportacions d'ajuda, el nostre país s'ha convertit

en el segon donant als Territoris Palestins i ha aconseguit implantar un corredor humanitari Espanya-Gaza, el primer de la seva classe, fruit de constants contactes diplomàtics a la regió i a nivell multilateral. Fins l'actualitat, han estat enviats a Gaza més de 50 tones de productes hospitalaris, i s'han anunciat una aportació de 1,5 milions d'euros mitjançant el Comitè Internacional de la Creu Roja, i de 5 milions d'euros mitjançant l'Agència de Nacions Unides pels Refugiats (UNRWA). 

No obstant això, la cruesa i gravetat de la situació, juntament amb el compromís de la societat espanyola per la pau entre Israel i Palestina, exigeixen que aquests esforços diplomàtics i humanitaris continuïn.  

Des de nombrosos sectors socials es ve demandant que els representants polítics, des d’un sentiment humanitari, alcem la veu per continuar exigint l'immediat cessament de les accions bèl·liques d'Israel contra la Franja de Gaza, a la vegada que demandem un major esforç diplomàtic i polític per fer complir les resolucions de la ONU i cercar la solució definitiva al conflicte que enfronta a israelians i palestins. 

Per l'anteriorment exposat, el Grup Municipal Socialista de l'Ajuntament de Marratxí presenta les següents 

PROPOSTES DE RESOLUCIÓ 

 1. Mostrar la seva més enèrgica condemna a les accions militars empreses pel Govern d'Israel a la Franja de Gaza, absolutament desproporcionades i contràries a les més elementals normes del Dret Internacional, que estan causant centenars de víctimes, en la seva majoria civils i en un gran nombre de nins i nines.
 2. Condemnar rotundament els atacs de Hamas contra la població d'Israel i exigir que posi fi als mateixos.
 3. Expressar la seva més profunda indignació per la dramàtica situació humanitària a la Franja de Gaza, i exigir al govern d'Israel que compleixi amb les seves obligacions segons la legislació internacional posant fi al bloqueig, permetent el ple accés d'ajuda humanitària i de la premsa internacional.
 4. Saludar l'actuació del Govern en matèria d'ajuda humanitària amb el desplegament de diferents operatius d'emergència i l’augment de les aportacions, que posa de manifest el compromís i la solidaritat que els ciutadans espanyols tenen amb els palestins.

  5.  Instar al Govern de l'Estat, en virtut de la seva capacitat d'interlocució amb tots els actors de la regió, a desenvolupar totes les accions diplomàtiques i polítiques necessàries per exigir un alt el foc perdurable, en compliment de la Resolució 1860 del Consell de Seguretat de la ONU de 8/1/2009, així com les seves anteriors resolucions sobre Orient Mitjà que estableixen el dret del poble palestí a crear un Estat sobirà i el dret de l'Estat d'Israel a una existència pacífica. 
   

5.506.954,84 euros del Govern Zapatero per invertir a MarratxÝ

MiquelColl | 24 Gener, 2009 15:38

      Com a principal partit de l'oposició ens hagués agradat participar amb la priorització  d'aquestes inversions.  Per exemple, era una bona oportunitat per les escolestes de 0-3 anys.

Però hem de ressaltar com a molt positiva, aquesta mesura anticrisi del govern Zapatero que permetrà una inversió importantíssima a Marratxí i que alliberarà a moltes persones de l'atur.

Aquestes són les inversions aprovades:

DENOMINACIÓ DE LA INVERSIÓ                                                        IMPORT
1.   Plaça i centre social des Figueral                                                911.122,00
2.   Soterrament de línies i renovació de l’enllumenat des Figueral     583.099,97
3.   Renovació enllumenat públic urbanització Es Benestar                175.778,81
4.   Repavimentació de carrers al nucli urbà de Pòrtol                       175.097,34
5.   Repavimentació de carrers al nucli urbà de Sa Cabaneta             154.685,20
6.   Repavimentació de carrers al nucli urbà de Sa Cabana                229.099,99
7.   Repavimentació de carrers al nucli urbà de Es Pla de Na Tesa       99.917,04
8.   Repavimentació de carrers al nucli urbà des Pont d’Inca Nou      101.040,54
9.   Repavimentació de carrers al nucli urbà del Polígon industrial      231.600,15
10. Repavimentació de carrers al nucli urbà de Marratxinet              210.448,29
11. Repavimentació de carrers al nucli urbà de Son Macià                  36.992,41
12. Red arterial de drenatge des Pla de Na Tesa                              930.730,07
13. Millora i remodelació del carrer Tord                                          866.339,21
14. Xarxa de clavegueram de Pòrtol Nou                                        344.845,21
15. Ordenació paissatjística entramat viari de Pòrtol                          61.422,99
16. Ordenació paissatjística entramat viari de Cas Capità                   58.475,37
17. Ordenació paissatjística espai cantonada Gabriel Maura i Avinguda139.636,45
Can Carbonell     
18. Ordenació paissatjística entramat viari de Sa Cabaneta               109.013,30
19. Voravia de connexió entre els nuclis urbans de Sa Cabaneta i        87.610,50
Pòrtol     
TOTAL                                                                                        5.506.954,84

La calefacciˇ del CP Nova Cabana un exemple de deixadesa, incompetŔncia, insensibilitat... del PP de MarratxÝ

MiquelColl | 13 Gener, 2009 18:02

La setmana pasada ha sortit als mitjant de comunicació  la manca de calefacció del CP Nova Cabana,  el fred que patien els alumnes i professors en plena nevada a les muntanyes. La causa principal era la manca de potencia elèctrica del contador.

L'ajuntament de Marratxí va tirar pilotes fora i va donar la culpa a la conselleria d'Educació. Però la realitat és la següent:

 • el 12-abril-2007 l'ajuntament de Marratxí havia de solicitar a GESA el canvi de contador d'obres per el definitiu.
 • Gesa va presentar un pressupost a l'ajuntament de 31.000 euros per poder fer les obres prèvies per l'augment de potència a la zona.
 •  L'ajuntament a pesar de la pujada del IBI del 50% i a la venda de solars no va poder (o voler) pagar a GESA fins el 5 de juny de 2008
 • GESA va acabar les obres el 3 d'octubre de 2008.
 • A partir d'aquesta data l'ajuntament de Marratxí podia  fer la sol·licitud del contador.
 • Però fins el 29 de desembre de 2008  els responsables i diligents càrrecs del PP amb dedicació exclusiva no varen tenir temps per presentar la sol.licitud.
 • GESA el 7 de gener de 2009 canvia el contador d'obres pel definitiu més potent.
 • A partir d'aqui la calefacció es normalitza.

És normal que un ajuntament tardi 14 mesos a pagar l'augment de potencia? I que poquent contractar el mes d'octubre esperi el 29 de desembre?

Podríem dir que el PP, amb la seva actuació, ha mostrat  una despreocupació per les condicions dels nins i nines. Un exemple de deixadesa, incompetència, insensibilitat...Que cadascú ho qualifiqui com trobi.

Devant les denúncies del PSOE, fan molta més via a repartir fulletons dien que han baixat IBI, encara que el ciutadans  hem vist la pujada del 50% als rebuts, segons el PP, no era una realitat si no un efecte òptic. Molta propaganta i poca gestió.

Tants de regidors amb dedicació exclusiva i tants de càrrecs de confiança i entre tots són incapaços de tramitar un contador de llum amb un temps raonable! 

 

 

 

 

 

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS