Administrar

Portaveu PSIB-PSOE Marratxí

Carta anònima contra una jove integrant de la llista municipal del PSOE a Marratxí

MiquelColl | 15 Març, 2007 19:49

El passat dissabte dia 10 de març l’agrupació PSIB-PSOE de Marratxí presentava la seva llista electoral de candidats a les properes eleccions municipals de maig. Uns dies més tard, concretament el dia 14, una de les persones integrants de la llista rebé en el seu domicili una carta anònima amenaçant.

A la carta, escrita amb ordinador dins un sobre escrit a mà, els anònims comunicants em qualifiquen com un manipulador que no ha fet mai res pel poble, i afegeix aquestes paraules: “Si alguien ha hecho algo por el pueblo ha sido el PP”.

 

La receptora de la carta és una persona molt jove de Pòrtol, que per primer cop figura a un llista electoral. La carta l’amenaça de perdre totes les amistats al poble si no es retira d’aquesta candidatura: “No queremos que te metas en política para que te manejen”, i intimida textualment: “Perderás a todos tus amigos”.
 
Des del PSIB-PSOE consideram aquest fet com una coacció intolerable i un clar atac contra la llibertat de les persones, per la qual cosa, ahir mateix es va interposar una denúncia a la Guàrdia Civil perquè iniciï les investigacions pertinents. De la mateixa manera es comunicarà el fet a la Junta Electoral, per tal que hi posi les mesures necessàries  i  faci possible unes eleccions en totes les garanties.

Durant la campanya electoral de la passada legislatura, com sap molta gent, i especialment  Pòrtol,  ja vaig patir, com a candidat a la batlia de Marratxí,  diversos episodis d’assajament .

No podem deixar passar un acte de violència e immoralitat com aquest,  aquesta guarda d'impresentables ha comès un acte delictiu i  han de saber que fins aquí han arribat. Alguna cosa no funciona a Pòrtol quan s'ationa i se sembra la llavor de l'odi i la intolerància.

Des d’aquí, vull transmetre a la nostra companya amenaçada, que no està sola, que l'acompanya moltíssima gent que creu en la democràcia i en l'ètica política. La gent que treballa pel seu poble no perd amics, sinó que guanya el respecte i l amistat de tots.

Comentaris

 1. Això és fer oi!

  D'ençà que tenc ús de la raó, veig que la política a Pòrtol es viu de forma molt visceral. Deixant de banda tics dictatorials i corruptes d'èpoques passades, la campanya i postcampanya electoral anterior ja va ser intolerable i vomitiva amb els famosos cartellets i les persecucions. Ara, això de la carta anònima, l'any 2007, em sembla una vergonya: que simpatitzis amb unes idees o amb unes altres, em pareix molt bé; que et caigui molt bé o molt malament una persona, collonut; ara, que intentis coaccionar i fer por perquè et penses que ets posseïdor de la veritat absoluta, això és indignant. Davant un fet com aquest s'han d'acabar les rialletes davall les mostatxeres i no val llevar ferro a l'assumpte. Això és greu. És tornar a l'època del caciquisme. Els grans defensors de la llibertat que tot ho fan tan bé haurien de sortir immediatament a denunciar els fets. Jo propòs a l'autor o autora d'aquest vòmit en forma d'escrit que sigui valent i tapi les restes de la cara distorsionada d'en Coll que encara estan penjades pel poble amb la seva carta infame, perquè tots els portolans coneguin així com és la intolerància. Ànims a la jove portolana: només faltaria que un o una no pogués fer el que considera que és millor per al poble!

  Gabriel Rossinyol Seguí | 16/03/2007, 10:05
 2. Ladran...

  ...luego cabalgamos.

  Me sembla molt bé que se prenguin totes les precaucions necessàries (Guàrdia Civil, Junta Electoral); és el correcte.

  Ara bé, que vol dir això, Miquel? Que seràs el batle i això, amic meu, hi ha gent que no hi pot donat passada.

  A la companya, què dir-li? Ànims, coratge i endevant. Pensa en les dones i els homes que lluitaren, en condicions molt més adverses, per la llibertat, la democràcia i la Constitució. Ells si que ho tenien difícil.

  TONI ROIG | 17/03/2007, 07:41
 3. Amenaces = Feixisme

  Vull fer arribar el meu suport a aquesta persona amenaçada,només fer-li arribar queentrar en política és un treball noblíssim que serveix per millorar la vida dels conciutadans. Ser d'esquerres és això, intentar millorar la qualitat de vida dels ciutadans. Si perd qualque amic per això és perquè no són amics de veritat.Per altra part no en perdràs cap, sinó que estaran orgullosos de sr amics teus.

  Molta sort, molt d'ànim i molta feina per Marratxíi Mallorca, que necessiten gent com tu.

  Una abraçada,
  Ignasi Serra. Campanet

  Ignasi Serra | 24/03/2007, 17:35
 4. Libertad de las personas..

  Quiero hacer una pequeña referencia a lo que establece nuestra Constitución en su artículo 1.1(...que propugna como valores superiores de su ordenamiento jurídico la libertad, la justicia, la igualdad y el pluralismo político.), y en su artículo 16.1.(...se garantiza la libertad ideológica...).
  Pues, parece mentira, que en una sociedad democrática avanzada como la nuestra, pueda haber alguien que no comprenda que tiene que respetar a las demás personas.
  Esta pequeña reflexión se deriva de esta noticia de que ha habido un personaje, porque no tiene otro nombre, que en consecuencia de su COBARDÍA, ha enviado una carta anónima amenazando a una componente de la lista municipal de PSOE en Marratxí.
  No podemos permitir esta conducta, ni que existan este tipo de actos llevados a cabo por individuos que no son seres civilizados, y aunque lo intenten no tienen sitio en una sociedad como la nuestra. Este tipo de acciones sólo servirán, aún en contra de su pretensión inicial, para que las personas que han decidido libremente dar un paso firme hacia el compromiso de trabajar por su pueblo sean más arropadas y valoradas por las personas tolerantes y con sentido común.
  A quien no tiene otra ocupación que intimidar y coaccionar a la buena gente, le invito a que encuentre otra dedicación, dado que en esta no tiene futuro...

  Neus | 26/03/2007, 14:46
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS