Administrar

Portaveu PSIB-PSOE Marratxí

Pressuposts 2008: + imposts +deute +venda de solars

MiquelColl | 29 Gener, 2008 22:12

Nota premsa pressuposts 2008 
Miquel Coll, Portaveu del grup Socialista de Marratxí, ha assegurat que “la pujada d’imposts que ha fet el Partit Popular sí que és històrica” en relació a les declaracions del batle de Marratxí, José Ramon Bauzá, calificant com històrics els pressuposts pel 2008 del municipi.
        Els socialistes de Marratxí denuncien que la pujada d’un 50% dels imposts municipals entre els que hi ha l’IBI, ICO, aigua, vehicles, IAE, activitats esportives i recollida de fems suposarà l’augment del 24% de les despeses de les famílies de marratxineres. A més, Coll ha afegit que “el batle no pot justificar aquestes pujades dient que estam per davall de Calvià o Palma en quant a pressió fiscal, ja que els habitants d’aquests municipis gaudeixen d’uns serveis dels que no disposam aquí com guarderies municipals, ajudes pels llibres escolars, pavelló esportiu, només cinc treballadores familiars per 31.200 habitants, cap educador de carrer per atendre als joves en situació de risc o estudiants que s’han de desplaçar per què a Marratxí no hi ha places escolars suficients ja que només comptam amb un Institut d’Educació Secundària”.
        “El que no han dit” segons Miquel Coll “és que una part important de les despeses del personal de l’Ajuntament correspon al sou dels 14 càrrecs de confiança del PP. Aquestes 14 persones cobren el mateix que els 41 treballadors de la Brigada d’Obres: 700.000 euros anuals”.
       A més, hi ha un informe de la Interventora Municipal que, degut a que hem arribat al màxim d’endeutament, és contrari a la venta de més patrimoni municipal per un valor de 7 milions d’euros per finançar les inversions i que s’han de sumar als 10 milions d’euros de la venta de solars municipals de l’any passat. Tota aquesta operació també va en contra d’un informe de la Jurídica Municipal on diu que els diners procedents de la venta de patrimoni municipal s’han de destinar a equipament social i no a altres partides.
      Amb tot això, volem posar de manifest la preocupació dels socialistes de Marratxí amb el problema que suposa mantenir els pressuposts amb els ingressos de la venta de solars públics, què passarà quan s’acabin els solars?

Comentaris

  1. Increment imposts

    L'increment dels imposts locals, sobretot els que afecten a la majoria de marratxiners, no fan més que empobrir als ciutadans del municipi. A la gent que ha de pagar una hipoteca, a més de l'increment del darrer any del tipus d’interès, ara els hi afegeixes un increment de l'IBI, fems, aigua,etc., què en poden pensar? Si són parelles joves, es plantejarien tenir descendència?, i si tenen descendents, els podran pagar estudis universitaris?. Per una altra part, ara que està de moda la contenció de preus, de controlar la inflació, etc., l'increment de taxes i imposts locals ajudaran a contenir els preus?
    Conclusió: han apujat els imposts el primer any de legislatura perquè d’aquí 4 anys sa gent no s'enrecordi..........o trobau que farem un esforç per tenir-ho present en les pròximes eleccions? I quan hi hagi revisió de l’IBI, seguiran els mateixos tipus impositius?

    Indignat | 31/01/2008, 08:43
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS