Administrar

Portaveu PSIB-PSOE Marratxí

L'enterro de la Sardina, una tradició que perdura

MiquelColl | 22 Febrer, 2008 22:08

Comentaris

 1. DE COM VA ARRIBAR LA SARDINA A MARRATXÍ

  Ens situam a l' any 1.991 : el PSOE aconsegueix formar un govern de progrés per a Marratxí i assumeix una de les carteres més properes als ciutadans: Serveis Socials. Des de aquesta Àrea es va marcar com a objectiu prioritari la creació de la xarxa d' Associacions de Persones Majors de Marratxí per tal de fomentar la seva participació en la vida activa del poble. Es va treballar per aconseguir que a cada poble hi hagués una Junta Directiva que , de la mà de l' ajuntament, aprovàs uns estatuts que donassin peu a la creació de les diferentes Associacions de la Tercera Edat. Així varen néixer:
  Es Turó (Pòrtol), S' Olivera (Sa Cabaneta), Llebeig (Es Pla de Na Tesa) que es sumaren a la única que estava constituida aleshores: Es Pont d' Inca.
  A partir de la constitució d' aquestes associacions l' Ajuntament va proporcionar un local social a cadascuna, així com es va contractar personal especialitzat per a la seva dinamització.

  Cada Associació tenia els seus programes d' activitats en marxa, havia molta participació, com si volguessin recuperar el temps perdut durant molts d' anys d' inactivitat social. En aquest context d' eufòria va venir la Sardina a Marratxí. Concretament a Pòrtol. I va succeïr d' aquesta manera:
  La Regidoria de Serveis Socials va proposar a la Junta directiva la idea de celebrar l' Enterrament de la Sardina. L' idea que es tenia era que l' Associació havi de fer seva la Sardina perquè era l' única manera de que perduràs en el temps i s' arrelàs al municipi com una festa popular i no tant una cosa organitzada des de l' ajuntament, sense implicació social. El temps ens ha demostrat que aquest plantejament va ésser l' encertat i enguany hem pogut festejar el 16è Enterrament.
  S' ha de dir que arrancar aquesta festa no va ésser fàcil: acordar l' itinerari de la comitiva, engrescar la banda municipal, cercar voluntaris que volguessin anar d' escolans, el capellà, la comitiva disfressada , els primers giscos..., i per això volem agrair a la Junta Directiva de l' Associació de Tercera Edat de Pòrtol (1992) els esforços i la seva dedicació per tal que la Sardina arribés ben viva a Marratxí. Agraïment molt especial al desaparegut artista Alexandro que ens va llegar el logotip de l' Enterro i ens va ensenyar , en el seu taller, a donar forma la Sardina portolana, tal i com la coneixem avui en dia. Moltes gràcies a tots i per molts d' anys !

  Conxa | 22/02/2008, 23:25
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS