Administrar

Portaveu PSIB-PSOE Marratxí

El Ple de l'Ajuntament de Marratxí ha aprovat una moció presentada pel PSIB-PSOE sobre la situació de Gaza

MiquelColl | 27 Gener, 2009 20:30

La brutal ofensiva israeliana sobre la Franja de Gaza que es duu a terme aquestes darreres setmanes, la major operació militar a la zona des de la Guerra Àrabe-israeliana del ‘67, ha produït ja més de 1000 morts i milers de ferits, essent la majoria d’ells civils i un alt nombre de nins, i provocant un patiment immens a la població de la Franja que es veu assetjada, sense aliments ni medicines, i acorralada pels bombardejos israelians. 

El legítim dret d’Israel a defensar la seva seguretat no pot suposar en absolut carta blanca per infligir un càstig col·lectiu a la població civil palestina de Gaza. Els atacs de Hamas, per mitjà del llançament de coets a poblacions israelianes, no són excusa per l’ús desproporcionat i indiscriminat de la força per part d’Israel que, enlloc d’afavorir la pau i la seguretat pel seu poble, condueixen a una espiral de violència que amenaça amb perpetuar-se en el temps i eradicar les esperances d’arribar a una solució global, justa i duradora  pel conflicte d’Orient Mitjà. 

El bloqueig econòmic al que Israel ha vengut sotmetent a Gaza des de que Hamas es va fer amb el control de la Franja pel juny de 2007, juntament amb l’ofensiva militar d’aquestes setmanes, han sumit a la població palestina en una situació humanitària de màxima emergència. Els bombardejos indiscriminats -fins i tot a escoles sota la bandera de la ONU-, la destrucció d'hospitals, la manca de medicaments, menjar, aigua, combustible i el subministrament elèctric fa que la cura dels ferits i la supervivència de la població, que la seva fugida està impossibilitada pel tancament de les fronteres, és inadmissible i provoca que la cura de ferits i la pròpia supervivència de la població civil de Gaza estiguin en greu perill. 

Davant aquesta dramàtica situació, els esforços diplomàtics desplegats per la comunitat internacional no estan donant els resultats necessaris per aconseguir un alt el foc definitiu que permeti alleujar el patiment extrem que està patint la població civil. El nostre país, amb una provada capacitat d'interlocució a la regió, pot i ha de jugar un paper clau en els esmentats esforços internacionals per obrir un espai a la política i aconseguir el cessament de la violència, tal i com promou el pla de pau egipci. 
 

A més de reclamar de forma contundent i des de la solidaritat i des de l'inici el cessament de la violència, i com reflex de la solidaritat del poble espanyol amb el poble palestí, Espanya està prestant especial atenció a la situació humanitària que pateix la població civil a la Franja. En aquests moments, gràcies als increments en les aportacions d'ajuda, el nostre país s'ha convertit

en el segon donant als Territoris Palestins i ha aconseguit implantar un corredor humanitari Espanya-Gaza, el primer de la seva classe, fruit de constants contactes diplomàtics a la regió i a nivell multilateral. Fins l'actualitat, han estat enviats a Gaza més de 50 tones de productes hospitalaris, i s'han anunciat una aportació de 1,5 milions d'euros mitjançant el Comitè Internacional de la Creu Roja, i de 5 milions d'euros mitjançant l'Agència de Nacions Unides pels Refugiats (UNRWA). 

No obstant això, la cruesa i gravetat de la situació, juntament amb el compromís de la societat espanyola per la pau entre Israel i Palestina, exigeixen que aquests esforços diplomàtics i humanitaris continuïn.  

Des de nombrosos sectors socials es ve demandant que els representants polítics, des d’un sentiment humanitari, alcem la veu per continuar exigint l'immediat cessament de les accions bèl·liques d'Israel contra la Franja de Gaza, a la vegada que demandem un major esforç diplomàtic i polític per fer complir les resolucions de la ONU i cercar la solució definitiva al conflicte que enfronta a israelians i palestins. 

Per l'anteriorment exposat, el Grup Municipal Socialista de l'Ajuntament de Marratxí presenta les següents 

PROPOSTES DE RESOLUCIÓ 

  1. Mostrar la seva més enèrgica condemna a les accions militars empreses pel Govern d'Israel a la Franja de Gaza, absolutament desproporcionades i contràries a les més elementals normes del Dret Internacional, que estan causant centenars de víctimes, en la seva majoria civils i en un gran nombre de nins i nines.
  2. Condemnar rotundament els atacs de Hamas contra la població d'Israel i exigir que posi fi als mateixos.
  3. Expressar la seva més profunda indignació per la dramàtica situació humanitària a la Franja de Gaza, i exigir al govern d'Israel que compleixi amb les seves obligacions segons la legislació internacional posant fi al bloqueig, permetent el ple accés d'ajuda humanitària i de la premsa internacional.
  4. Saludar l'actuació del Govern en matèria d'ajuda humanitària amb el desplegament de diferents operatius d'emergència i l’augment de les aportacions, que posa de manifest el compromís i la solidaritat que els ciutadans espanyols tenen amb els palestins.

    5.  Instar al Govern de l'Estat, en virtut de la seva capacitat d'interlocució amb tots els actors de la regió, a desenvolupar totes les accions diplomàtiques i polítiques necessàries per exigir un alt el foc perdurable, en compliment de la Resolució 1860 del Consell de Seguretat de la ONU de 8/1/2009, així com les seves anteriors resolucions sobre Orient Mitjà que estableixen el dret del poble palestí a crear un Estat sobirà i el dret de l'Estat d'Israel a una existència pacífica. 
     

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS